onsdag, juni 04, 2008

Slipade fotbollsspelare

Ibland hör man kategoriska resonemang. Hockeyspelare är mer korkade än fotbollsspelare har jag hört. Innebandyspelare är smartare än utebandyspelare. Handbollstjejer är smartare än handbollskillar (det sistnämnda stämmer säkert, jag känner representanter ur bägge kategorierna och är benägen att hålla med). Men svenska fotbollsspelare, dom är nog inte så smarta ändå.

Läste i GP för några dagar sen. Johan Elmander, den gamle ÖISaren blev intervjuad inför EM. Och han har en del smarta saker att säga.

"- Någon vinkännare är jag inte, men jag vet vad som är rött och vad som är vitt."(EM-spelaren Johan Elmander, som spelar i Toulouse i ett av Frankrikes största vindistrikt.).

Tack Johan, för det klargörandet. Du är- uppenbarligen- inte en vinkännare.

Men iofs- han försörjer sig inte på vindrickande för den delen heller. Men ändå.
//Simon

tisdag, juni 03, 2008

FevenFeber

Tack martin för inspirationen.

Måste bara ta med Fevens tacktal på grammisgalan 2001. En klassiker som var lite före sin tid.

"- Shiiiit! Tack så mycket, man! Where my peoples at, yo!? GFX, man. Var är ni nånstans, yo? Aight, ja jag vill tacka en masa människor så att jag glömmer, kommer glömma nån. Vi börjar med Petter, Pee-Wee, man, Bananrepubliken, of course, yo! BMG. Ey, min mamma, min mamma först och främst, aight? Gud, allt, mina peoples, GFX, yo! Min familj, min ah, alla mina vänner, man! Tack så mycket. GFX yo! "

Yo , va ordet för dagen. //S

Dagens Nysheter

Det var ett tag sen. Men det struntar jag i. Jag ångar på.

Vad händer framöver? Ja, min mycket bättre hälft åker till Nice. Och på lördag ska jag på flipflopskalas. Så långt har jag kommit.

***
I världen då? Njae, några smarta saker har nog sagts, allt nedan är saxat ur TT.

- "Vi har inte anledning att få hjärtattack i onödan eller höja blodtrycket med mer än nödvändigt." Utrikesminister Carl Bildt i interpellationsdebatt om den ryska militära hotbilden.
Hjärtattack i onödan? Calle B har koll på vad som är nödvändigt alltså.

***
- "Många invandrare har en grön bakgrund. De är vana vid jordbruk och djur."
Jordbruksminister Eskil Erlandsson om en utredning som föreslår fler invandrare som jordbrukare.
Bra Eskil. Fint sagt. Om man slår upp nationaencyklopedin på "Politiskt korrekt" så finner man inte en bild av centersnubben.

***
- "Bor man i stan och i lägenhet äter man jordgubbar. Har man villa, sommarstuga eller kolonilott är rabarbern viktig. "
Måltidsforskaren Richard Tellström vid Restauranghögskolan i Grythyttan om vilken mat som står på bordet på nationaldagen den 6 juni.
Min analys- nyhetstorkan har kommit för att stanna. I villa, volvo eller lägenhet.