tisdag, maj 06, 2008

Sämsta fotbollskvällen - EVER

Måndagar 2130 betyder fotbollskväll på SVT. För vissa betyder det någon form av kulturprogram på systerkanalen. Igår hade SVT kommit på den helcraaaaaaaaazy idén att dom skulle byta paneler och programledare så Nicke Nyfiken ledde Kobra medan "One- eyebrow-man" (vet inte vad han heter, krisstege eller nåt sånt) skulle leda fotbollskväll.
Resultatet? Flopp.

***
För i många sammanhang har krönikörer och tyckare ansett att kultur och idrott handlar om helt skilda saker. Exempelvis- idrott lockar ungdomar, det gör inte kultur. Idrottsengagemanget domineras i flera sporter av män, tvärtom för kulturen- tycka vad man vill om det, men det är olika behov som styr hur olika saker utformas. Jag kan anse att idrott är på många sätt lite korkat och basic (därför passar den oss män lite bättre kanske...).

Man kan säga som såhär- att ha en idrott och kulturminister (i en och samma post) har alltid mött kritik från endera hållet. Och det med rätta. Politik ska utformas efter målgruppens behov kontra allmännyttan- och inte jämföras som äpplen jämförs med morötter.

***
Och när Marcus Birro, med titeln "Poet", ska dra Romamatchen (Eftersom han är sånt romafan tydligen - who cares??) börjar han såhär: Fotboll. Det är passion. Det är lidelse. Det är känslor..." Ja för fan. Men det är fanimig inte någon jävla dikt, det ska du ha klart för dig.
Då blev jag arg.

***
Sen börjar har Krisheiler (han med måsögonbrynet) eller va han nu heter säga saker som att "märks det att Inter saknar Zlatan?". Vafan är det för jävla fråga- klart som korvspad att det märks när man- oavsett lag och spelare- tappar en nyckelspelare och målgörare. Dummaste frågan i stan.

***
Nä, Kirgistanheinze ska hålla på med sitt, Nicke Nyfiken med sitt ( i brist på bättre iaf). Och sluta, snälla snälla SVT, att hitta på "crazy" lösningar. Det blir bara skitdåligt när ni tänker. Just don´t.

//Simon

1 Comments:

Blogger max said...

Lugn i bussen..

Marcus Birro är grym. Han kan mycket om fotboll och är dessutom mycket underhållande.

12:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home