fredag, maj 27, 2005

Censur? glöm det!

Vår ”Statsminister” har tänkt till. Visst är det skönt när någon tänker till åt en, så man slipper tänka själv. Det vore ju rent antipatiskt att behöva tänka själv. Bush, f´låt, Persson tänkte att nu är det dags att införa censur. Han fick kanske lite hjälp på traven av Anitra. Hon är bra på det där med att tänka till. Kanske t.o.m. världselit. Eller inte.

Det är för mycket sexism i våra tidningar. Det tycker Chrustjev, f´låt, Persson. Möjligt. Åtgärd? Förbjud det. Lagstifta mot det. Bra. Bra sagt. Väl talat.

Listan över saker att förbujda som hänger på Rosenbad. 1)Förbjud sexismen- check.
2)Förbjud Fascismen. check
3) Förbjud Liberalismen – på gång.
4) förbjud kommunismen- klarar Ohly själv.
5) Förbjud tantraismen- se punkten 1.
Så det man kan säga är att Stalin, f´låt, Persson har gjort är att försöka begränsa det som per definition skapar en demokrati dvs fri press. Och det känns ju ok. För han har säkert tänkt på det. Och på konsekvenserna. Precis som Berit Andnor gjorde med sitt FLICKA- projekt (blev prickad av KU/Riksdagen för att ha hängt ut enskilda chefredaktörer ).

Det Castro, f´låt, Persson inte har tänkt på är att lära sig av historien. Skapa förbud – bli en förtryckarstat. Istället för att synliggöra problem och diskutera dessa, vill Persson, i sann socialdemokratisk anda, förbjuda dom. Det är enklare så. Så slipper man diskutera med den stora dumma massan. Så slipper man möta protester. Förbjud. Förbjud. Förbjud. Kan verkligen se Pol Pot , f´låt, Persson på kammaren, ta av sig sin truckerkeps och klia sig i huvudet och säga…” ja, hörredu… det är ju inte riktigt så enkelt…”.

Det ju det som är grejen. Det är så enkelt. Förbjud- Förtryck. Saddam , f´låt , Persson, måste ta och tänka till lite på konsekvenserna. Han drar oss in i det totalitära träsket. Allt är svart eller vitt. Bu eller bä. Om inte Persson blir prickad av KU för sitt uttalande i helgen, ja då vetefan när man ska bli det. Men vår käre statsminister är i gott sällskap. Näringsminister Thomas Östros och företrädaren Leif Pagrotsky kritiseras av de borgerliga och mp för sitt sätt att styra statliga Vattenfall. Skolminister Ibrahim Baylan kallde tillbaka en rapport om friskolor. LO:s ledning ville inte publicera en rapport om missvisande siffror som skule vara mindre bra för den egna socialdemokratiska välfärdspolitiken, Försvarsmakten försöker jämt och ständigt tysta ner kritiska rapporter…. Vi går mot en värld av censur och förbud. 1984. Storebror ser dig. VI bestämmer vad som skall tyckas och skrivas. VI bestämmer om det du gillar, din äckliga invånare, är godkänt. Annars är det förbjudet. VI säger vad som är RÄTT och FEL att tycka. Att gilla. Att göra. Att tycka. Att skriva. Att publicera. Fri hemsida? Glöm det. Bloggare bryter mot censuren. Man får inte skriva ”SNOPP” längre. Det är sexisitiskt. Det är precis så enkelt. Eller som Percy Nilsson säger- ”dei borra ei sååå”.

Nej, persson. Om du nu vill behålla ditt efternamn så gör om- gör rätt. Ju förr desto bättre.

//Simon

5 Comments:

Blogger Simon R said...

Läs också Anna Eklunds krönika på http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,651253,00.html

10:59 fm  
Anonymous Anonym said...

Jaha du kötthuvud...
Nu ska jag klargöra ett och annat för dig!
Jag har arbetat med yngre kids som trodde att detta betende som du förespråkar var ett korrekt sätt. Ifrågasätta och bete sig som om man kan säga vad som helst. Därför kan jag säga att det inte funkar! Det måste finnas gränser! Mina kids har nu blivit lydiga och skötsamma. Inte springer dom runt och spelar fotboll för att bara bli skitiga om käderna, nej nej. Om de ska få spela fotboll för mig så gäller det att ha fasta utplacerade platser. Om de får som de vill kan de ju skapa ett okontrollerat spel som tillslut bara skapar kaos. Nu kan jag istället på ett lugnt sätt kontrollera vart de är och hur de sköter sig.

Jag skulle också vilja förespråka mikrofoner som ett extrem behändigt och effektivt sätt att hålla koll på ungdomars talspråk. Jag bandar alla samtal de har och om något olämpligt dyker upp får de allt reda på det!

Så till denna blogger:
Lyssna på dina politiker, om de får regera kommer texter som dina aldrig att publiceras och samhället kan kontrolleras en gång för alla!

11:09 fm  
Blogger Simon R said...

Det är precis ett sånt samhälle vi vill ha. Kontrollerat, lättidentifierat och auktoritärt. Du verkar verkligen vara lite som gretzky- 99, inte helt 100. //simon

11:12 fm  
Blogger Tommie Nygren said...

Correct. Göran suger fet hästpung. Jag hatar karln så innerligt att det gör ont. Censur, förbud, usch. Bara i ett liberalt samhälle kan man välja att vara kommunist, socialist, moderat, centeranhängare, muslim, bög, trans, könsbytare, buddhist, bisexuell, dum, ful och så vidare. I Görans samhälle kan man bara vara lydig.

4:57 em  
Blogger Simon R said...

Lydig. Att jag inte tänkte på det. Genialiskt!Det snor jag!

5:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home