onsdag, april 18, 2007

och fredagen bara fortsatte...

Ja, min fredagen den 13 är långt ifrån över. Ropa inte hej. Nej. Don´t.

Det som hände efter det att jag skrev min text var att jag tömde kattj*velens låda. För första gången sedan vi införskaffade henne hängde hon sig i klorna i självaste påsen. Fan, jag som har bråttom, tänkte jag. Kattbajs över hela golvet. fanfanfan, som Thåström säger.

In snabbt i köket, slå omkull mat och vattenskål så DET blandas ut på golvet. Fan, skit.

Jag löste det. MEN- jag är ändå Jinx (olycksfågeln). Jag ska ge ett annat exempel , eller ja, flera.

Senast jag var på en fotbolls eller hockeymatch där mitt lag vann var 2003 med Joel. Sen dess har jag följande trackrecord:
1) Igår Blåvitt- AIK 1-2. Torsk.
2) Frölunda- Färjestad 2006 smfinal: 2-5. Torsk. Per Ledin gör sista.
3) Djurgården - Blåvitt på stadion 2006. Torsk 1-0. Mattias Jonsson snubblar in skitmålet.
4) Blåvitt- Assyriska 2004 (??). torsk 0-3. BLåvitt blev sönderkontrade.

Det är inte ofta jag går på matcher, men nu vill chefen (Djurgårdare) ge mig l e d i g t för att jag ska gå med på djurgården -blåvitt. Inte för sällskapet, nej, utan för att jag är jinx.

Frdagen den 13 började 2003. När tar det slut???
/S

torsdag, april 12, 2007

Fredagen den 13 kom lite för tidigt....

Hur vet man att man har en dålig dag? Hur vet man att den har börjat och framförallt: hur vet man att den har slutat?

Jag är inne i en dålig dag som är betydligt längre än en dag.

Den började i förrgår.
Chefen ringde med frågan "var är du? Vi åker kl 10..." . Jag hade tagit fel datum på arbetskonferens, så jag packade skitsnabbt och begav mig till jobbet. På vägen dit glömde jag/hann inte mitt inpasseringskort och att ta ut pengar.

Väl framme får man ett "puckokort" som i "jag är ett pucko för jag glömde mitt kort...". Nåväl. Det har hänt förr.

Väl ute på slottet skulle vi dra ur ett påskägg om vem som skulle sova i rummen på slottet och vem som skulle få barackerna. Jag drog såklart barackerna.
Nåväl, har sovit i sådana förut. No probs.

Det var f.ö. samma rum som man skulle internera främmande kränkande ubåtsbesättningar på 80-talet. Fängelser, som det visade sig. Nåja.
I min cell, för det var verkligen en cell, hade jag en fläkt som var väldigt högljudd. Kan jag väl klara av. Har hänt förr.

När vi kommer tillbaka från jobbet är jag grymt sugen på en kokosboll. Går till automaten och trycker siffra nummer 14. Jag vet, för den står kvar på displayen. Apparatj*velen får ett spel och istället för en välsmakande chokladochkokosboll kommer en knäckis med tomatcreme ut. vafalls? Ett jävla knäckebröd? jag skulle ju ha en chokladboll. Vafan? Har inte hänt förr, men ok, shit happens.

Går hem tidigare från jobbet för att lösa en uppgift på hemmamacen, med bellas program. Det går sådär. Sitter uppe ganska länge, min pc hänger sig, texten försvinner och den där specifika knappen som jag ska leta efter är helt borta. Går och lägger mig.

Vaknar på morgonen av att katten går på mig och telefonalarmet ringer. Har hänt förr. Telefonen vibrerar ner i golvet. Fan. Har också hänt förr.

Får hjälp av bella på jobb att fördigställa presentationen i sista sekund.
Går till jobbet, 35 minuter försenad. glömmer kortet, går hem, hämtar kortet (för vem vill ha ett puckokort två dar i rad?) och är 40 minuter försenad.

Sitter och färdigställer det sistasista på min dator. Då råkar jag slå till min kaffemugg. Hela skrivbordet, tangentbordet och det där viktiga pappret blir kaffedränkta. Då ger jag upp.

När gud, NÄR, tar min fredag den 13 slut? På fredag eller?

//Simon