onsdag, juli 06, 2005

bortBLÅST

Man är lurad. Så grundlurad. Får en att tänka på Rosenströms låt "han e blåst, han e blåst, han har blivit luuuruad, han får gå hem med svansen mellan benen...."(repeat to insanity by the way).

Lurpartiet finns inte. Det var en bluff. Alla gick på det. DN:s reportrar, Svd, jag, du med all säkerhet- alla. Men vem iscensatte denna ganska roliga bluff? Riksteatern och Plural. Och där slutade det att vara en kul bluff.

Häng på resonemanget: Man betalat skatt. Delar av skatten går till kultur. Det delas ut av utbildnings- och kulturdepartementet efter riksdagen har beslutat om anslag. I dessa anslagen går ett antal kronor till Riksteatern. Det är vad dom har för att kunna finansiera sin verksamhet. Och med hjälp av "Plural" blåste dom oss. Och DN. Och dessa används till? opinionsbildning.

ok, nu var ju inte jag den som började hoppas på att det verkligen skulle finnas ett kulturparti. Men tänk på dom som gjorde? Som hoppades, och trodde; "Äntligen!".

Vad kostade föreställnignen? Minst 200 000 spänn. Riksdaler. kalla. 200 lakan i en laxask. Men dom nådde ut enligt egen uppgift ".. på kostnaden av hundratals föreställnignar". OM inte det sänder en signal (ni HAR FÖR MÅNGA JÄVLA FÖRESTÄLLNINGAR!!!!) eller något i stil med att "detta bevisar att ni har NOLL RESPEKT för skattepengar" så vet jag itne vad som gör.

Det är inte "kulturens pengar". Det är folkets pengar. OCh om inte folket vill ha kulturen i dess form idag- transform- adapt förihelvete. Spendera inte andras pengar på att blåsa dom. Det är lurendrejeri. Och misskötsel av andras stash, surt ihopjobbade. Trots detta så uttalade sig "kulturpartiet" på andras bekostnad, dels i medieutrymme men även andra saker såsom försvarspolitiken. Jävla idioter.

Manus? kul. Teater? Kan va ball. Att bli blåst med sina egna pengar? Där drar jag en gräns. "det finns dom som säger att vi inte kan skilja mellan verklighet och teater". Dom? Dom dära? JAG säger det. Och jo, det är jävligt enkelt. Ni tog mina pengar och lurade mig. Ge dom tillbaka. Mina kronor.

Jag gjorde som så att jag ringde till kulturminister Pagrotsky. Jag vill ha tillbaka mina inbetalda pengar. För er som vill göra detsamma följer regeringskansliets telefonnummer: 08-405 10 00. För att komma direkt till Pagrotsky

Leif Pagrotsky, Utbildnings- och kulturminister
Telefon 08-405 18 16
Lena Olsén, Assistent till Leif Pagrotsky
Telefon 08-405 18 15, Mobiltelefon 070-348 88 84

http://www.regeringen.se/sb/d/1456;jsessionid=aJaL-74_QqNh kan ni också hitta en direktmaillänk till Paggan.

Frågan är väckt och dragen till sin spets; Sen NÄR blev det en statlig (riksteatern) uppgift att opinionsbilda inom sitt egna område? mot vilka? Mot media? Mot staten? Mot folket? Eller mot sig själva, kvasiintellektuella små torpare som tror sig förstå begreppet kultur.

Nä, man får nog ta sig en rejäl funderare. Säger som Hoola Bandola; Vem i hela världen kan man lita på? Eller som Jerry McGuire säger; SHOW ME THE MONEY!

//Simon

tisdag, juli 05, 2005

Nytt parti. Igen.

Såja. Bra. Kim Anderzon och hennes pack till bihang har bildat parti. kulturpartiet. Med en blomsterbukett som symbol.. Påpassligt under almedalsveckan kan man väl säga. Det var faktiskt var jag gick och tänkte på häromdagen. saknas det inte ett kulturparti?


Ett Socialistparti- med en pamp och patriark som partiledare.
ett kommunistparti- med en kommunist som spelat fotboll emd nacka som ledare.
Ettfascistliberalt parti.
Ett konservativt parti med en riktig charmör till partiledare.
Vi har ett kapitalistparti men dock kvasiintellektuellt framåtsträvande parti med en skallepär till partiledare.
Ett hippieparti. Med Två ledare.
Ett feministparti med ett antal ledare.
Ett parti i mitten med en gapande madde som partiledare.
Det finnns en jävla lista som parti också. Vad dom nu tog vägen?

Och nu alltså. Ett kulturparti. Så kulturellt. Vad är deras viktiga frågor? Kulturen. MEr pengar till kulturen.

FÖRSTÅ ATT MAN ÄR BITTER!!! vaddå kultur? Kan det inte stå emot allt annat som finns- skit i kulturen då.
"-Nej , så får man inte säga, vet du egentligen hur många skådisar som är arbetslösa?"
Det kanske finns en eller flera anledningar till att dom är arbetslösa, har ni tänkt på det?
1) Den största stjärnan i Sverige är han som är med på flest reklamer. Är det kultur?
2) Dom kanske har noll talang och därför itne får en anställning?
3) Det kanske inte är en jävel som bryr sig om att gå och kolla på teater, så det finns inte så många uppsättningar att köra?
4) Staten är kanske inte så jävla sugen på att slösa pengar för att folk ska få hålla på med sin hobby.

För allvarligt: När fan var du på operan eller teater senast? Museum- fan heller!

Nej, avveckla kulturen. Det är ingen som bryr sig ändå, förutom dom kvasiintellektuella som står lite "högre" i kurs än oss andra, för dom förstår sig på kultur.

men åter till partiet. Dom gillar kultur. kultur- hurra hurra. Men det andra då? Har dom, i sina små skrymslen, glömt att det finns andra områden som kanske behöver pengar. Hur ställer dom sig i skattepolitiken? I bidragspolitiken (bra till kultur men på det andra då?)? Vård? Skola? Försvar och säkerhet? utrikespolitiken? EU? EMU? NATO?VEU?

"Vad tycker kulturpartiet om försvaret? Kim: Det ska nedmonteras. Vi har inte den hotbilden längre. Jag har alltid varit för civilförsvaret. Vi behöver inga Viggen eller Jas. Där kan vi plocka mycket pengar."

Bra Kim. Du är påläst förstår jag. Internationella insatser, peacekeeping, peaceenforcement- inget för KIM och de KULTURELLA.

"Men man kan utgå från att vi är ett ganska humanistiskt parti...." Inga språkrör som vill sitta i riksdagen, inget program. Börjar se ut som om dom inte ens har ett parti!

"Vi gjorde en enkät på Mosebacke teater. 82 procent av publiken tyckte att ett kulturparti var viktigare än ett kvinnoparti."Titta, hon är en grym statistiker också. Inte bara mamma, kulturperson, skådis, språkrör utan en jävel på statistik. Eller inte. Att fråga dom tolv personerna som satt i publiken- hur känns det med urval av population? Något missriktat kanske? Som om man skulle fråga om moderaterna behövdes under en moderatstämma kanske?

Nä, allvarligt Avskaffa. Avslå. AVGÅ!

//Simon

fredag, juli 01, 2005

Winberg borde byta namn!

Jag mår illa, sa Uggla. La en pizza och gick ut. Jag mår illa. Margareta Svinberg, f´låt; Winberg får mig att må illa. Hon är direkt motbjudande och har startat någon form av antimanskampanj.

Till Veja (brasiliansk tidnig) säger hon att tack vare jämställdhetsarbetet i Sverige så har 40% av kvinnorna blivit utsatta av våld från man.

Det finns såklart olika perspektiv på denna fråga. Statistik brukar vara den mest suveräna formen för argumentation. Det är svårt att ifrågasätta statistik. Eller?

Man kan säga ur den här synvinkeln, bara för att vara elak och provocerande; Då kanske man helt enkelt ska gå tillbaka till den "gamla" ordningen när kvinnan stod vid spisen och strök och städade. Då belv hon upenbarligen inte lika isshandlad. Jämställdheten är farlig för Sveriges kvinnor. Eller så kan man se mer nyanserat på saken.

Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) är deras siffra ca 3%. Nu är ju inte jag varken matematiker eller statistiker, men visst är det ca: 37 procentenheters skillnad mellan uppgifterna? Att Winbergs siffra kommer ifrån en ifrågasatt rapport som Eva Lundgren har presenterat gör inte saken mycket bättre för Svinberg, f´låt ; Winberg.

Hämtandet av siffrorna kan enbart ha skett med en skelande Svinberg (nu tänker jag inte ens ursäkta mig längre!) på snefyllan toppat med lite heroin i venerna.

Kriminologen och specialist på dödligt våld, Mikael Rying, har inte hört en så hög uppskattad siffra någonannanstans ifrån heller. Vilket gör ifrågasättandet av Svinbergs uppgifter mer relevant.

Det är ren bluff och båg. Lögn. En hatkampanj. En fascistoid antimanlig behandling vi får utstå. Tänk, och bara lek med tanken, om man hade sagt samma saker om kvinnor. Om invandrare. Om judar. Om muslimer eller kurder eller kongoleser eller tjejener eller ryssar eller vadsomhelst. Dra en myt till dess ytterlighet. Kurder mördar varandra för sin heder. judarna är samhällets parasiter. Muslimer är galna jihadförespråkare som går igång på själlvmordsbomberi. alla ryssar är kriminella etcetc...

Tänk om man hade dragit sådana slutsatser. Är man inte smygfascist då?

Jag tycker att Maggan Winberg ska byta namn till antingen HAGGAN SVINBERG eller IL DUCE. Det sistnämnda är nog mer passande.

//Simon