fredag, juli 01, 2005

Winberg borde byta namn!

Jag mår illa, sa Uggla. La en pizza och gick ut. Jag mår illa. Margareta Svinberg, f´låt; Winberg får mig att må illa. Hon är direkt motbjudande och har startat någon form av antimanskampanj.

Till Veja (brasiliansk tidnig) säger hon att tack vare jämställdhetsarbetet i Sverige så har 40% av kvinnorna blivit utsatta av våld från man.

Det finns såklart olika perspektiv på denna fråga. Statistik brukar vara den mest suveräna formen för argumentation. Det är svårt att ifrågasätta statistik. Eller?

Man kan säga ur den här synvinkeln, bara för att vara elak och provocerande; Då kanske man helt enkelt ska gå tillbaka till den "gamla" ordningen när kvinnan stod vid spisen och strök och städade. Då belv hon upenbarligen inte lika isshandlad. Jämställdheten är farlig för Sveriges kvinnor. Eller så kan man se mer nyanserat på saken.

Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) är deras siffra ca 3%. Nu är ju inte jag varken matematiker eller statistiker, men visst är det ca: 37 procentenheters skillnad mellan uppgifterna? Att Winbergs siffra kommer ifrån en ifrågasatt rapport som Eva Lundgren har presenterat gör inte saken mycket bättre för Svinberg, f´låt ; Winberg.

Hämtandet av siffrorna kan enbart ha skett med en skelande Svinberg (nu tänker jag inte ens ursäkta mig längre!) på snefyllan toppat med lite heroin i venerna.

Kriminologen och specialist på dödligt våld, Mikael Rying, har inte hört en så hög uppskattad siffra någonannanstans ifrån heller. Vilket gör ifrågasättandet av Svinbergs uppgifter mer relevant.

Det är ren bluff och båg. Lögn. En hatkampanj. En fascistoid antimanlig behandling vi får utstå. Tänk, och bara lek med tanken, om man hade sagt samma saker om kvinnor. Om invandrare. Om judar. Om muslimer eller kurder eller kongoleser eller tjejener eller ryssar eller vadsomhelst. Dra en myt till dess ytterlighet. Kurder mördar varandra för sin heder. judarna är samhällets parasiter. Muslimer är galna jihadförespråkare som går igång på själlvmordsbomberi. alla ryssar är kriminella etcetc...

Tänk om man hade dragit sådana slutsatser. Är man inte smygfascist då?

Jag tycker att Maggan Winberg ska byta namn till antingen HAGGAN SVINBERG eller IL DUCE. Det sistnämnda är nog mer passande.

//Simon

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hallå, Braslien var tydligen lång borta nog; kanske Ellös på Orust istället för MW ?
Skriver M från biblan i henån !

5:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home