söndag, september 25, 2005

Korkade brudar är det värsta som finns

Alla vet att tjejer normalt, i snitt, är mycket smartare än gemene man. Ok, låt oss inte ha den könstvisten här och nu. Vi kan ju konstaera att vi män har andra fördelar. Vi är bättre på fotboll, hockey .. och .. skitsamma, vi skulle ju inte ha den diskussionen här. Men hursom. Jag blir så jävla irriterad på puckade brudar. Låt mig förklara.

En kille i 18 års åldern. Det ä tufft med keps och en fet prilla inne. Stå och röka och se tuff ut. ok. En tjej i 18 årsåldern. Det är tufft att ha lågt skurna jeans, sPringtrosor som syns (helst ska ju hela R*VEN synas ) och det är tufft att dricka sprit och öl. Fan, det gäller båda.

Och vi har alla varit där. Viljat passa in. Viljat vara en del av gruppen. Och dessvärre i de grupperna, så ska inte tjejerna vara smarta. Dom tjejer som är det, fördummar sig. Blir korkade, puckade tonårsbrudar. "hihihi, vaddårå?!?" Jag blir så jävla less på det. Man vill ju skaka om dom och säga; "Vad är ditt problem- - -är du dum på riktigt eller vill du bara passa in?!?"

Det här med att Paris hilton och hennes polare glorifierar dumhet som om det vore fetinne börjar ta ut sin rätt på våra unga damer i samhället.

Igår var jag och min tjej på väg hem. Jag brukar skämta om tonårsbrudarna som fenomen. Killarna saknar ju verkligen mognadsintelligens, medan tjejerna inte vågar visa att dom har den. Vi gick förbi ett gäng , en kille och fyra tjejer. 18-19 år, inte en dag äldre. Dom pratade om ölen dom drack. 3,5: or. Då säger den ena tjejen:

"- Det här är STÖOT, det är den på reklamen. "
"- Det uttalas STÖÖÖ-UT", rättar killen.
"- hihii, ja, jag vet ju inte hihihihi...."

ok. Era idioter. det ni drack var STOUT, och det uttalas varken på det ena eller andra sättet. För det andra- varför vika ner sig mot ngn över huvudtaget? Jag fattar inte det där. "hihihih ok..". är du inte läskunnig flicka( din malebuddy var det uppenbarligen inte)? Du hade ju läst på burken, uttalat det fel, men han var ju åt helvete fel. Så viker du ner dig?Mes.

Så vad vill jag ha sagt? jo:
1) Sluta spela korkade brudar- det är jävligt ocharmigt.
2) Höj alkoholåldern till 20 år även på folköl och på krogen.
3) Vik aldrig ner dig i en diskussion- den andre har generellt sett alltid mer fel.
4) Öka läs och skrivkunnigheterna i skolan gällande ölsorter och märken.

För ärligt talat - om jag skulle vilja ha en korkad brud så skulle jag dricka pucko. I don´t.

//Simon

fredag, september 23, 2005

Smått och gott om kort och gott

Ja, var ska jag börja ngnstans? Idag mår jag inte särskilt bra. Jag drack öl igår. Inte bara öl. Sprit. Också. Låt mig summera;

Jag har ett litet prank som jag gör lite då och då på krogen. När vi ska dricka shots, och det är i olika konstillationer detta är tillämpbart, så när rundturen komer till mig så köper jag en god shot , resten får grön Chatreuse. För er som inte har druckit denna vidriga shot; den smakar skit, och sitter kvar i smaklökarna några veckor senare.

Så igår, när jag anslöt till mina vänner, beställde dom in shots. Lakritsshots till sig, och grön Chartreuse till mig. Tack ska ni ha. Och tack för den påföljande tequilan, den tog verkligen skruv. Tack era jävlar.

Så jag mår lite dåligt idag. Är lite motsatsen till Friskis och Svettis- bakis och skakis.
Ni vet när man sitter på toan dagen efter och vänsterbenet börjar gå som fan.
Igenkänningsfaktorn är fenomenalt stor eller hur?

Så, idag är det fredag. Och "friday is funday"- glöm det. Det ska jobbas, slitas, remisssvaras, uppgiftsinlämnas, uppvakta svärmor för någon bemärkelsedag, ha middag för hela tjocka släkten och vår lilla tvåa, kastrera kattfan för hon löper IGEN, soporna ska slängas, locket ska läggas på brunnen.... ja, ni vet. En helt jävla vanlig fredag. En sån som brukar ligga mellan torsdag och lördag. Helgen innan lön. Fan va fett.

Hoppas nu att ni får en skittrevlig helg allihopa. Speciellt du mamma, om du har läst hela vägen hit; det är bara lögn och förbannad dikt, ALLTIHOPA.

Utom ni som bjöd på sprit igår. Hoppas ni får en förjävlig helg. Det har ni förtjänat.

//Simon

måndag, september 12, 2005

Fotbollsmatchen igår.

Sol. Grusplan. Damm. Mycket damm. Ett knä i "mittzonen". En boll i huvudet. Två passar på 90 minuter. pip och gnäll har stor föreställning på plan. Japp, det stämmer, igår spelade jag fotbollsmatch igen med det judiska laget Makkabi. Det är en fars.

Jag kommer dit. En kvart försenad är jag och jag förbereder min ursäkt för att jag är sen. Ursäkten uteblir eftersom jag är nästförst på plats. Resten kommer in någongång mellan 30 in- 10 minuter innan matchstart. En del är bakfulla, men det är ok. Det är ju söndag. Jag hälsar på domaren, väl medveten om att min relation till "dessa" brukar allteftersom matchen pågår bli lite halvt frostig. Hejhej, en snabbt skämt om att jag inte fått en endaste straff med mig i år.. hejhej...

Matchen börjar. Efter 30 sekunder: 0-1. Tvåan kommer två minuter efteråt. Bara 88 minuter kvar att spela. 3-0. Efter varje avspark gör vi varsitt försök med att lobba bollan över målvakten från mittplan. Samtliga tre resultaten slutar i... inkast.

Palle försöker styra mig från mittfältet.
"Pressa! Pressa inte!" Pressa! Spring! Spring inte! Pressa! Pressa inte!"
Klara och tydliga besked som sagt. Jag får inte en pass under första halvlek. Jag hämtar bollen från mittfältet en gång och tar ett skott, vårt enda skott på mål under den första halvleken.

Halvtid. Jag är verkligen skitsur.
"- ge mig något att jobba med, jag har inte fått en endaste passning. Palle, bestäm dig för press eller inte...." Jag kokar. vi ligger under med 5-0. Något sur. En kille i laget lämnar. Hans farmor fyller år.
"Vi kör 4-4-1. Med simon som tung center", säger Palle.
"vilken tung?!?!?! " utbrister jag. " jag är för fan smal , snabb och smärt!"alla garvar. Jag ber dom på ett vänligt sätt att vara tysta. Eller så var det på ett ovanligt sätt, jag har nog förträngt det.

Starten av andra. Jag får en passning mellan ytterback och innerback. Tar mig förbi. Domaren blåser:
"-offside!"

Va? JAg är helt konfunderad och utbrister ;

"ÄR DU FULL ELLER?"
Killen tar fram ett gult kort. Vaddåför? För att jag frågade om han var full? Men var han det? Vet inte. Allt han hade behövt säga var att "nej, jag är inte full" så hade jag kunnat stryka det ur min lista. Jag fick kortet. Jag tjafsar ju såklart om det. Frågan måste vara fri i en demokrati. Yttrandefriheten är obestridd. Men inte på fotbollsplan.
" nu håller du käften annars får du inte spela på ett halvår", sägergubb-domaren.
"ett halvår? det är så ofta jag spelar. Men det var en lång avstängning, ta inte i så du spricker nu bara...", säger jag.
"va?" sa domaren.
"inget", säger jag.

Ska sägas att domaren var lika "full" åt båda hållen så det jämnar ut sig, men full måste han ha varit.

Matchen slutar 5-3. Jag är bara inblandad i ett av målen. Resten skiter jag i. Jag är fortfarande en barnunge.
"bigbrother 2002, alltime high, från tyskland. Det skulle jag gjort istället för att komma hit. Ring mig inte nästa gång. Ring mig aldrig mer. Ta bort mig från din lista. ."
Palle sitter i ett hörn. Räknar i sina papper. Kollar. Tittar upp på mig med ett fånflin;
"Du har spelat 7 matcher under hela året. På dom sju matcherna har du dragit på dig 7 gula kort och ett rött. Det är ganska mycket kort. Men idag var det första för ´snack´på länge va?Lite säkerhetsrisk att ha med dig..."
Jag kommenterar det inte. Vilken säkerhetsrisk? Vilken tung? Vilken kort?

Fötterna gör ont. Ryggen gör ont. "Mittzonen" är öm. Jag har lite halvont i huvudet efter att ha fångat en boll med det. Jag avskyr att lira fotboll med gnälllaget. Med hey, är man en del av kulturen så är man. Nä, nästa gång skiter jag i det, och kollar på fotbollsrepriser från 1960 talet eller något annat upphetsande.

//Simon