tisdag, september 26, 2006

MAXimal tur

Nästa kamrats tur- Max.
Max är en trevlig kille. När han är nykter. Vilket han iofs sällan är.

Detta var en sådan kväll.

Vi satt på vårt nya hak och drack en fredagsöl. Dessa numera legendariska fredagsölen brukar spåra ur. Så även denna kväll.

Det börjar med att en centerpartist intar scenen, hyschar åt folk till höger och vänster om att han ska prata (propagandera) om vad han vill göra i riksdagen eller kommunfulmäktige (typ: "där jag kommer in om någon vill ha mig"). Här sitter vi på en krog och tjötar och tar en öl, så drabbas vi av politisk propaganda från bondeförbundet- f´låt- "CENTERN". Det gjorde Max, och även oss andra, upprörda och mer törstiga.

Så- jag beställer in en Pitú till Max. Pitú smakar alltid bra. Måste provas!
Tillslut bestämmer jag att det är dags att gå hem. Min mycket bättre hälft gör mig sällskap liksom Max. Max är något versnickled- salongsberusad.

Max stannar. Han måste gå på toa. Vid sin gamla arbetsplats. Samtidigt som han gör det hörs en liten låt mumlandes. Kom ihåg att jag står på avstånd, och filminspelningen inte blev såå lyckad.
"jag kissar, jag kissar, jag kissar på... min gamla arbetsplats" låter det som.

Vi traskar vidare. Max tar upp sin telefon. Han ska ringa sin tjej. I ett hörn står det ca 10-12 grabbar i åldern 18-30. inget snack om vad dom gör,- dom langar knark till varandra.
"-Grabbar! Kan ni dämpa er lite- jag ringer ju här?" ropar Max.
"- Vafan gör du Max?" säger jag.
"- Vaeremerej?!?!" ropar gänget nästan unisont tillbaka.
"- VaeremeDIG?!" ropar Max drygt tillbaka.
"- Käften Max!" väser jag.
"- EY! Håll käften!" ropar gänget igen. Unisont. Igen.
"- Käften själv!" ropar Max, dödsföraktande, tillbaka.
"- Max, lägg av för fan, knarkare hela högen, nio, tio stycken!" säger jag, något förbannad nu.
"- Dom är två stycken..."
"- eh, nej. Dom är nio, kanske fler. tio. elva. tolv...
"- Pussy..." svarar den mycket berusade Max.

Ingenting hände. Maximal tur.

Jag pratade precis med Max. Han tyckte inte det var något speciellt.
"- En gång gav jag fyra stökiga grabbar 200 spänn för att byta vagn i tunnebanan. Dom störde mig när jag sov." Jaja. Jag är kanske bara lite mer full av gott omdöme än maxen. Han är kanske bara lite mer full.

Han är ett unikum. Mysterium.
Solklart.

//Simon

torsdag, september 14, 2006

Räknenissen YODALHO

Kan du räkna? Nå? Kan du det?

Vi gör ett test: 1+1? 2+2?25x3?

Jag, min mycket bättre hälft och YODALHO var ute häromveckan sen. YO (som vi kallar honom nu) kände sig på sitt mycket generösa humör. Väl vid hemgång, utanför Blue Moon Bar- BMB, säger YO:

"- jag bjuckar på wurre!"
(sv.~ "jag bjuder på korv" övers. tack till SAOL)

Han beställer tre chorizos. Och tre loka.

Korvgubben: 25 för chorizon och 20 för drickan.
YO räcker över 105 kronor.
"Vi tar tre drickor. Hey mannen, jag ska ha en tia tillbaka också!"
Mannen räcker över en dricka, en tia och tre korvar.
YO: "- Jag ska ha T R E drickor. Har du gått i skolan eller?" (smågarvar lite skämtsamt).
Mannen: "- Jag har gått i skolan. Har du gått i skolan mannen?"
YO: "- Jag har gått i skolan. Har du gått i skolan eller? Tre korvar och tre drickor- 105 spänn. "
Tjafset fortsätter lite. Efter ett tag noterar jag att "Mannen" har rätt, men inte säger jag något för det. Nej, då skulle man ju HELT miossa underhållningen.

YO"- ok, jag kan nöja mig med två drickpor, fast jag vet att du blåser mig..." trummar han på..
Mannen: "- Kompis, har du gått i skolan eller? 3 gånger 25 plus tjugo?"
YO: " Ge mig bara två drickor, behåll resten ..." (börjar tröttna)
Mannen: "Du får en dricka, en tia och tre korvar. Kan du räkna???"
YO"- Whatever. Ok fine. ... " (går därifrån. Morsloken.)

Dagen efter skickar jag följande SMS: "Har du gått i skolan mannen?? HAHAHAHAHA!"
Tillbaka får jag: "Jag vet. Jag blev blåst."

Nå? Har du gått i skolan eller??

//Simon

onsdag, september 06, 2006

Gangsta in suit

Ibland förvånas man över sig själv. Som jag gör. Jag blir förvånad över vissa saker tex hur likgiltig jag är inför allsvenskan men hur arg jag egentligen blir när mitt lag förlorar. Hur likgiltig jag är inför att Zlatan blev hemskickad från landslaget men hur förvånad jag blir när jag oroar mig för bojkott.

Detta är en sådan förvåning.

Jag gillar att lyssna på musik. All musik. Nja, inte all kanske, inte technodunk men resten. I like. Allt från Rolling stones till Eminem.

Men.

Förra veckan var jag på konferens. Ni vet en såndär "jag är så viktig för jag har kostym och slips på mig" konferens. På vägen dit värmde jag upp mig själv. I kostym såklart.

Jag går mot hotellet, halvt om halvt gangstaviftandes med mina pek- och långfingrar ihopsatta till Dead Prez "Fuck the law".

"... burn the prisons...fuck the contract..... Fuck the highschool.. fuck the system.. fuck the police.... kiss my blackass.. hang the lawyers...

You wonder why you feel like fuck the law?
You wonder why you riding on the walls?
You wonder why you burn this city down?...."

Sen kommer jag på mig själv. Jag är framme. Jag står i hotell-lobbyn, halvblundar. Svart kostym. Blå skjorta. Svart slips. Svänger med fingrarna. Känner mig gangsta´. Öppnar ögonen. Möts av andra konferensdeltagare samt receptionsdiskens smått förvånande uppsyn.

Gör om. Gör rätt. Gör för all del inte detta själva.

/Simon the gangsta

måndag, september 04, 2006

Å, vilken ondska!

Ibland hör man talas om den. Den där ondskan som finns. Inte illviljan,inte elakheten, inte missunnsamheten utan bara ren och skär ondska. Nedan är en liten notis som är hämtad från sydsvenskans nätupplaga.

"Fem pojkar i åldern 11 till 15 år trängde sig i onsdags eftermiddag in ihemmet till en handikappad man i 40-årsåldern på Bergaområdet i Eslöv. Där
överföll de mannen och terroriserade honom i två timmar. Mannen försökte
köra ut pojkarna, men då gick en av dem ut i köket, hämtade en kökskniv ochgick hotfullt emot mannen med kniven i högsta hugg. Sedan började en råmisshandel. Pojkarna slog mannen i ansiktet med knytnävar och öppna händerså att han skadades vid ena ögat och de vred om hans ena tumme.Därefter sade de till mannen att han skulle dra ner byxorna och visasnoppen. När han vägrade satte misshandeln igång igen, den här gången medupprepade slag i magen. Mannen slängdes på sängen. Där låg han hjälplösmedan pojkarna turades om att boxa honom i magen.Innan de försvann hällde de sköljmedel över mannens rygg, trampade sönderhans samling av LP-skivor samt stal hans mobiltelefon, kamera och enfilmrulle. "


Tur att dom vred om hans tumme, annars hade han kanske fått för sig att fly! Och att han inte visade snoppen? Vaddå, klart man gör det på uppmaning av tonåringar som slår och misshandlar en. Och filmrullen- finders keepers!! Bra där med sköljmedlet, skulle jag aldrig tänkt på. OchLP-samlingen? Klart som korvspad att handikappade inte ska få lyssna på skivor. Den rätten är helt och hållet förverkad eftersom dom sitter i rullstol el. motsvarande.Smarta grabbar det där. "Din tur att boxa den handikappade hjälplösa,snoppvisande mannen i magen. Höhöhö..."
Nej, det är bara Pure Evil. eller om "Bisarr ondska" är kanske den rätta benämningen på det hela.//Simon