fredag, mars 21, 2008

TIDernas skandal

Äntligen lite kvällstidningsrubrik i hockeyslutspelet. Frölundaborgs kansli glömde att klockan glappade, sekundrarna stämde inte överens och ooops, så var det en skandal. Men några sekunder hit eller dit, det spelar väl inte en störreroll på det stora hela? Eller hur var det nu, jo just det, det gör ju det.

***
Bara en tidsfråga innan bönderna slår ut indianerna. Bara en sjunde match kvar. Och matchen igår kunde man enligt kanal9:s tvtablå se på nian. Där visade dom Castro. Nog för att jag kan se likheterna mellan Castro och Loob (diktatorer och tillsätter sin bästa poolare på bra tjänster- bengt- åke, Tomas Runqvist eller vafan han nu heter...) men slutspel, nej det var det inte. efterspel kanske.

***
Fick en skön kommentar från Mille, som är runt 2 år och 10 månader. Vi ska dit nu. Han konstaterade faktumet till sin kära mor: "Dom saknar mig". Underbar kommmentar. Självinsikt, veta sitt eget värde och hur andra värderar en,och det här med ödmjukhet- det är till för dom som kommer på en andra eller tredjeplats.
***
Det gäller att passa tiden. Annars blir bönderna med jättejätterött hår jättejättearga. Oh no, det vill vi verkligen inte...

//Simon

onsdag, mars 19, 2008

Roliga samtal?

Apropå roliga samtal:

***
Mediamarkt i somras. Jag och min fru har bestämt att vi ska ha en stor platttv.
Försäljerskan: Men den här är jättebra. Kostar 14 papp ungefär. Fin bild, HDklar och bara en jättebra TV.
Vi: (överlägger lite).. Ja men vi tar en sån.
Försäljerska: Å vi har inte dom inne på lager tyvärr..
Jag: Ok, men har du en annan likvärdig då?
Försäljerska: Ja absolut, vi har denna som är nästan exakt likadan, fast en panasonic..
Jag: Vi tar den.
Försäljerska: Den har vi tyvärr inte inne.
Jag: Har ni något inne?
Försäljerska: Nej. Det kommer om två veckor.

Då gick vi.

***
En av min systers kompisar var i Thailand för många år sen. Han gick ner till frukosten där servitören på hjälplig engelska frågade om han ville ha yoghurt. Absolut svarade han, eftersom inte visste att dom serverade sådant.
Servitören: Do you want Stlawbelly ol plain?
Kompis: ÅÅ. Strawberry please.
Servitören: Stlawbelly...stlawbelly, no have.

(ursäkta min raljernade ton, men så återgavs det faktiskt till mig, jag bara citerar!)

***
En kvinna (högt i mobiltelefonen ) på bussen: Jaaa, hej det var Annika här som skulle måla dig till "Hulken" nästnästa vecka. Jag skulle bara kolla om du är en hårig typ… Jasså, jaha, okej (Hon skrattar) Jo, sen var det en sak till som jag skulle kolla... om du kanske är en tjockis?
***

Roligt, nästan jämt.

//Simon

Det finns hopp!

Jag har fått vad vi inom min brach kallar för "kraftiga påstötningar" gällande min kära frus lista.
Låt mig vara tydlig: Det blir inte en påse hundbajs. Såklart det inte blir. Det hade jag ju inte skrivit ut. Hon förtjänar något mycket mycket bättre. Så, nu var det utrett.

***
Just det, hon ( min fru alltså) är jätteduktig på monopol. Det var därför jag åkte ut först och hon kom tvåa. Det berodde inte på någon pakt (absoluuuuut inte, nejnej, fullständigt otänkbart).

***
Gyllene och givande samtal från gårdagens match när Jörgen Jönsson intervjuades i studion:
Jag: - Jävla Färjestad.
Fru: - Gud va rött hår han har...
Jag: - Han är skitful, jävla bonde-jönsson.
Fru:- Jätterött hår, verkligen.

***
Klyft satsar på lyft i längdhopp. Gäsp. Hon tråkar ut mig. ge mig något mer handfast. Nakenchock. Spritchock. Dopingchock. Nånting. Inte målade naglar, det är ingen chock. bara *gäääääsp* jättetråkigt.

***
I dag är det fredag (ja egentligen onsdag). Imorgon är det skärtorsdagen och känn på den här: Jag är leeeeedig. På lördag åker jag till Espana och förhoppningsvis spelar jag golf. Heeeela veckan. Livet är hårt.

***
Åt påsklunch i dag. Vi har precis bytt krögare i vår personalmatsal. Han har höjt lunchpriset med fem spänn. Ockrare! För fem kronor extra- per måltid!- borde ju maten höjts i kvalitet från med typ 8,3%. Men nej. Icke sa Nicke. Det smakade skräp. Pajen fick jag gräva och bryta med en riktigt stålsked. Fattar ni? STÅLSKED! Vart är välden på väg? Nu kommer väl någon smart jävel säga att det är ett ilandsproblem och till dig som tänker det: F**K OFF. Det är det fanimig inte. Jag vill ha det jag betalar för. Och det är inte betongsmulpaj.

***
Helt plötsligt ångrar jag att jag skickade iväg det där mailet till krögaren. Han kommer ju bara garva åt mig. Jag har begärt att få tillbaka mina pengar för lunchen för den var så äcklig och dessutom vill jag ha rabatterat pris... Jaja, det var nog inte godare men billigare förr.

För övrigt utlovar jag 100:- i belöning till den som färgar Jönssons hår. I alla färger utom den röda skalan.

//Simon

tisdag, mars 18, 2008

Två är bättre än en

Jag har en kamrat. Han är singel. Alldeles nyligen hade han ett s.k. hemsläp. När han beskrev henne så sa han att hon är charmig och så men "inte fruktansvärt snygg" (hur man nu är det- fruktansvärd och snygg- samtidigt?).

Han: - Hennes syrra är iofs ganska het.
Jag: - Skiljer det mycket mellan dem?
Han:- Nä, dom är tvillingar.
Jag: - Tvåäggs?
Han: - Nej, enäggs...

***
Jag funderar på födelsedagspresent till min fru. Här nedan följer min lista som jag har utgått ifrån:
1. En påse hundbajs....
2. (tomt)
Har inte kommit längre. Förslag?

***
Varför lipar alla över faran med den globala uppvärmningen? Hade vi haft lite varmare hade vi inte haft problemet med snöoväder. Jag är för den globala uppvärmningen.

//Simon

måndag, mars 17, 2008

Et tu fru!

Det har varit en intressant helg. Låt mig göra en snabb rekapitulation.

***
Charlotte Perelli vann schlagern. Hurra. Typ. själv höll jag på Christer Sjögren.

***
Jag drog ut en visdomstand i lördags. Det var mindre skönt. När man ska dra ut visdomständer måste man bedöva käken. Med en spruta, eller fem i mitt fall. In i självaste käkbenet. Hurra.

***
Spelade monopol mot min fru och svägerska i söndags. Jag brukar ha tur i monopol och lite näsa för spelet, så efter ett tag ledde jag stort. Då paktade min egen fru mot mig, så att dom två delade på inkomsterna från mig. Min egen fru? vart är världen på väg någonstans? Needless to say, så åkte jag ut först, med huvudet före.

***
Kanal 9 visar slutspelshockey. Dom har haft en stor kampanj som legat tungt i tv. "Förspelet är över, nu är det slutspel eller nåt sånt, där dom marknadsför sin hemsida. Bra och rolig grej. Förutom att sidan är en tom sida med spelschemat då. Inget innehåll att tala om. Nödvändigt? Njae. Dom lär ju inte betala för sin reklam i kanal5 iallafall.

***
I dag kommer jag följa när Linköping slår Djurgården, Modo får respass ut ur slutspelet, HV "tear a new one" åt Skellefteå och Färjestad kör över mitt Frölunda. Game on.
//Simon

söndag, mars 16, 2008

"Jag gillar att äga"

Denna facebookhysteri verkar ha mattats av något. Men det kommer nya och nya applikationer hela tiden. Min favoritgrej just nu: att äga andra personer. Att ha dom som personliga husdjur. Oetiskt? javisst. Kul? nej inte särskilt. Men tanken att kunna säga till någon "jag äger dig" ger en skön känsla. Dessvärre äger min fru mig...Dagens rubrik "Facebook gör dig maktgalen"
***
Frölundafansen slängde in flaskor och vajade de gamla grönvita färgerna. Liknkelsen med bajen på söderstadion är väl svår att undvika. Men skönt att den där rödhåra jönsen inte fick göra ml igen. Han är ju jätterödhårig. Jag utlovar hundra kronor till den som färgar hans hår. 100:-!! Dagens rubrik: "Hatattack mot Jönsson- gick inte att känna igen"
***
Djurgården vann en match. Jaha. Rubrik: "Dagens skräll- som ingen bryr sig om".
***
Tog bort en visdomstand lte småakut igår. Eller ja, låg hemma och hade hög feber i en inflammerad visdomstand och efter fem sprutor i käkbenet gick den att ta bort. Det knakade mycket högt.
Dagens rubrik: " Tand knäcke mongo"
***
Nej nu ska vi se vilka rubriker som dominerar i dag efter schlageravgöarandet. "Glädjeårar", "Sorgertårar" eller "Christer Sjögrens tår".

//Simon

fredag, mars 14, 2008

Slutat- har knappt börjat!

Fick en dryg kommentar: "slutat igen". Slutat? Jag har ju för fan knappt börjat igen. Shut up.

***
Slutspelet i hockey bjuder på en hel del sköna grejer. Skellefteås Larsson försöker trashtalka Jämtin och Ledin. De svarar med att de inte vet vem han är. Hur går det Larsson? Bra, eller som vanligt?

***
Någon borde ta tag i bildproducenterna i svenska hockey och fotboll. Under tiden det pågår slagsmål och annat gruff väljer dom att filma Jörgen Jönsson. Jörgen Jönsson? Av alla människor väljer dom att filma en kille som inte har med bråket att göra, som sitter i båset och som har rött hår. Det brinner ju för fan. Why? WHYYY? Filma det som påverkar matchen istället. Idiots. Fuckers.
***
Jag ska börja prata i rubrikform. Sköna konverastioner man kan ha.
- Vad gjorde du igår, vart det roligt?
- Sprifesten ballade ur- stjärnan arresterad.
***

Nu har jag börjat.
Game on. //Simon