tisdag, januari 31, 2006

SSU och Anna Sjödin

Magnus Uggla. Så heter SSU:s stora idol. Jag tänker inte sänka mig till nivån att kommentera hennes uppförande, lämplighet och uttalande. Eller jo, det gör jag visst. Lite bakgrund för er som har guldfisksminne.

Anna Sjödin sitter som SSU:s förbundsordförande för er som har bott i en garderob de senaste dagarna. SSU har haft problem under en lång period. Anna skulle vara frälsningen. Splittringen inom förbundet har varit jättestor och när Ardalan Shekarabi vann ordförandevalet hade han uttalat inte vissa partidistrikts förtroende. Sen räknade dom medlemstal. Och sen var det en uppmärksammad affär med Ardalans redovisningar av medel. Sen drog sig Kjell Olof Feldt, då långt över 70 bast , sig ur SSU. Det var väl på tiden. Förtroendet för SSU har under de senare åren naggats lite i kanterna. Tur nu att dom har fått en kvinna av och för folket. Som styr upp. Och är folklig.

Dom gick till Kusen- crazy horse. Var fulla. Och slogs med vakten. En sån vakt som dom hade hört Uggla sjunga om . "IQ , kan räkna upp till hundra...". Inspirerade av en annan text "Varning på stan, för nu kommer vi som vart igång hela dan... vi ska supa och slåss, och ragga brudar förstås...". Tankegångarna måste varit vilda när dom gick dit kl 0100 ( alla vet ju att dom stänger kl 03, så det var väl lite slöseri med tid?!).

Och nu ska SSU, förvirrade som dom är, betala för Annas privata advokatkostnader, bara det en principdiskussion jag inte får ihop. Varför gör dom det?

Anna måste inse att detta är en strid hon inte kan vinna. Hennes motpart borde varit en stor, vit, rakad snubbe som varit fälld för misshandel ett tjugotal gånger. Nu har hon en invadrarkille, som jobbar som läkare och krogvakt, som hon påstods ha kallat för "jävla svartskalle". Anna- backa. Be om ursäkt. avgå. OCh till din fulla pressekreterare- som vars toxiner uppenbarligen inte gått ur blodet ännu - kan bara sägas- EH VAAAAAAAAA??

Avgå.
Bägge två.

//Simon

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som vanligt; helt rätt !
M

9:25 em  
Blogger Simon V. said...

Börjar det inte bli dags att skriva nytt?
Eller har du blivit så glad och harmooooonisk att du inte längre kan?

11:49 fm  
Anonymous Anonym said...

Men hallå - varför bloggar du inte...
M

4:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home