torsdag, juni 29, 2006

Så blev midsommar..

"Det är över nuuuu.. "... Per Gessle, eller gyllene Tider kanske det är. Midsommarskiten. Den är över nu. Den kommer tillnaka igen om ett år, men det är ett helt ååååår till dess.

Det är skönt. Underbart. In i kaklet bara. Men hur blev det då? Lyckat? Jo, de flesta tycker nog det.

Inte jag. Jag och han/hon/den/det där uppe har nog inte samsyn på vissa saker. "the G-man" (ja, gud alltså) sitter nog och funderar varje gång jag ska göra något. Det måste gå fel. Något måste gå på röven (när något går åt skogen). Detta något är alltsomoftast något som jag har handson med. Portugalresan 2004 som ett exempel. Då satt nog the Gman och sa:
"Nämen, Simon är ute och reser. om Job klarade påfrestningarna, så klarar väl han det". Så- jag är Job. En ateistisk Job. Underbart.

Det började bra. Bakning, matlagning etc. Min sambo och hennes lillasyster gjorde i princip allt (GULDSTJÄRNA TILL ER!). vad jag gjorde? Jag säkte mig i golf. Nio hål, i totalt spöregn. Men vi var optimistiska. "Det spricker upp" var nog det enda vi sa. Det gjorde det också. Dagen efter, dvs på midsommar.

Några körde fel. Några hittade. Några stod i duschen, 10 mil från festen, när lunchen började. Jaja, thnx G-man. kaos innan det börjat: Check.

Vi spelade kubb. Könskamp. Grabbarna vann (ja, mitt lag vann, och ja, jag var med grabbarna). Som det skulle vara för att hålla mig glad. vinst: Check.

nubbe, sill, potatis. Check.

Vi spelade fotboll några stycken. Det gick la sådär, men en sak tar vi med oss till nästa år; vi börjar bli gamla. Undertecknad flåsade som en utmattad hund en varm sommardag efter tio minuter. Andra avbröt. Det roligaste var dock att en av oss, herr Grå, fick en muskelinflammation. Var? I bröstet. Av fotbollen. Underbart roligt. Vältränade? Check.

Sen grillade jag. Det blev helt ok, nästan gott.

Sen, dom en blixt från den blåklara himmeln, gick elen. Och vattnet. Och det började bli mörkt.
Och så var vi ellösa, fram till kl 10.00 dagen därpå. Sätta mig på prövning övning? jodå. Tack igen G-mannnen.

Så på det stora hela- det roligaste var inflammationen. Stackare. Han kanske ska byta namn till något mer passande som kanske...Lillian? Fröken Julie? Eller helt enkelt bara öknamnet "gamle Stig"?

//Simon a.k.a Job

onsdag, juni 28, 2006

FotbollsVM-lärdomar!

Jojo. Det pågår ett fotbollsVM. Och lärdomarna man drar är oftast domsamma, men det känns som om dessa är helt färska. Så, det jag har lärt mig under fotbollsVM är...:

att underskatta inte de överskattade.
att överskatta inte de underskattade.
att skatten kom innan midsommar- tidigt men för sent för att man skulle spendera
allt på två biljetter till en match.

att fotbollsdomare ALLTID är dåliga.
att en straff inte alltid är ett säkert mål. Särskilt om du är svenne.
att ett starkt varumärke inte gör några mål.
att gammal är bara gammal. Lennart Johansson är äldst.

att herrfotbollsspelare är ena riktigt mjuka killar som lätt får jättejätteont...
att dessa herrar har ett förbluffade gott läkekött.

att ett svenskt spelsystem inte är dynamiskt. Mottot: "så har vi alltid spelat,
så kommer vi alltid spela"- gäller!

att ett straffavgörande ÄR orättvist men ändå rättvist.

att om en spelare byter landstillhörighet är denna inte spanjor (Pernia, Senna)
utan "ex- argentinaren Pernia" eller "brasilienfödda Senna".

att experter sällan tillför något till diskussionen. Såvida dom inte förolämpar någon.
Då blir det genast intressant.

att motivation INTE slår klass. Det blir oavgjort istället.

att SVT inte kan sända en match i sin helhet utan att uppmana tittarna att byta kanal.
Helst 16 gånger under samma match.
Undra varför dom inte fick rättigheterna till allsvenskan?

att Bara Brassar och hemmanationer kan leva på gamla meriter. Och Zinedine. Skallepär.
Det funkar för honom också.

att Sverige kanske får en ny chans om fyra år.

att allsvenskan börjar snart. Och Elitseriehockeylunken. Utan Lunkarna (Henrik och Joel).

kort sammanfattat. På ett bräde. Voíla!
//Simon

tisdag, juni 20, 2006

Jag har blivit religiös!

Ja, du läste rätt. Jag tror nog jag har blivit religiös (nu blir morsan lyrisk). Varje kväll när jag lägger mig säger jag min bön. BitterBönen som jag kallar den. Den har hängt med i olika former och jag har justerat den något lite då och då, men basen är densamma som den alltid har varit.

Den följer nedan:

Ge mig sinnesfrid att acceptera det jag inte kan ändra, mod att ändra det jag inte kan acceptera, och det goda omdömet att gömma liken efter dom jag var tvungen att döda idag för att dom gick mig på nerverna.

Hjälp mig att vara omdömesfull med de tår jag trampade på idag, eftersom dom kan höra ihop med den röv jag kan bli tvungen att slicka imorgon.

Giv mig mat på bordet och jag skall vörda och respektera den, särskilt om det är biff, sås, potatis och öl. Då lovar jag att säga välsingnelsen "peri hagofen" varje gång.

Lär mig att alltid i alla lägen ge 110% på jobbet- 14 % på måndagar, 21% på tisdagar, 40% på onsdagar, 30% på torsdagar och 5% på fredagar.

Lär mig att se ödmjukheten och kunskap hos andra, så jag vet vilka jag måste kväsa nästa möte.
Lär mig att se initiativtagande och små obetydelsefulla glädjeyttringar hos andra och lär mig göra allt för att slippa detta.
Lär mig se tålmodigheten och dess kraft- så jag vet vilka jag INTE skall anställa.
Lär mig att lyssna och sova. Samtiidigt.
Lär mig att berömma andra som om jag verkligen menade mina komplimanger.

Visa mig ljuset, och jag ska ge det på käften.

Visa mig Cash och jag lovar min lojalitet till den.

Visa mig lycka, och jag ska visa den som bär den motsatsen.

Och hjälp mig att minnas, när jag har en riktigt dålig dag och det verkar som om folk verkligen anstränger mig för att göra mig förbannad och börja veva, att jag måste använda 42 olika muskler för att rynka min panna, men bara fyra för att sträcka mitt långfinger och be alla att dra åt helvete.

Amen.

//Simon

måndag, juni 19, 2006

Andras olycka- min lycka

Bastumax. En bloggkamrat till mig. Skönt oödmjuk ibland. Sådär så man bara myser.

Nåväl, Max har en helvetessommar framför sig. FotbollsVM, USA, Spanien, Ulan Bator eller var fan det var och nåt jävla ställe till innan spanien. Så det går verkligen inte nöd på det aset.

Alltså- VERKLIGEN INTE. Det ger mig således rätten att vara elak och dryg. Jo det gör det.

Bastubadargaymax sin vana trogen, bräker på sin hemsida:

"Skönt att vi har T&T i första matchen så att vi får en bra start, för det får vi.Vinsten är redan given. Skulle Sverige tappa poäng så är det jag som gör sprinklern på dansgolvet vid väl valt tillfälle."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOPS! Nämen?! Vad hände däääääääääär då?

Jo, jag ska berätta; Max the bastu kommer fanimig att få göra sprinklern (alltså- danssteget!) antingen på
a) ett fullsatt KICKIS
b) ett fullsatt Blue Moon Bar
c) ett fullsatt annat ställe för offentlig förnedring.

jag gillar detta. Nu har jag honom. Nu. Äntligen. Underbart.

Dansa, din jävel. MOHAHAHAHAH!
//Simon

fredag, juni 16, 2006

Midsommar- igen

För ett år sen bloggade jag om midsommar- om sillen, om sången, om kubben- om att tvångsmässigt ha kul.

Nu har midsommararrangemanget fallit på mig, då den som skulle arrangera detta i regnbågspojkeklubben fått jobb utomlands. Det är jättekul. Äntligen får jag arrangera något. hurra. Jippie. Nu blir det åka av. Verkligen. Jag är nog gladast av alla. weeeeeee som snigeln sa när han red på sköldpaddans rygg. weeee.

Så på vår regnbågspojkshemsida skrev en medlem, vi kan kalla honom för hombre följande:
"..., jag efterlyser info om midsommar! Mer info!!". What to do, what to do? mitt svar:

"Info om midsommar? U got it. Kommer här.

Midsommarafton är den helgafton som utgör upptakten till midsommarhelgen. Midsommarafton infaller på fredagen i samband med sommarsolståndet (mellan den 20 juni och den 26 juni)det förkristna Skandinavien var midsommartiden förknippad med offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första majfirandet i andra västeuropeiska länder.
Den kristna kyrkan tog över tidpunkten för denna midsommarfest och knöt den till [Johannes Döparens dag] den 24 juni. På olika språk kallas helgen för johannesdagen, men på svenska med flera språk kallas den alltjämt midsommar.

om stången kan man säga följande: Midsommarstång är en fallisk hednisk konstruktion, bruklig vid firande av midsommar. Stången, gärna 8-9 meter hög, har en Tvärslå vid ca 4/5 höjd. Tvärslån har två stag som strävar mot toppen. I tvärslåns ändar är två ringar fästa ( det såkallade skrotumet eller pungen om man vill). Hela stången och ringarna är blomster- och löv-verksprydd. Midsommardansen sker sedan runt stången med spelemannen (mr hombre?) i mitten och alla glada barn (alla vi andra?) som slinker hit och dit i flera ringar runt i kring.
"

I övrigt när det gäller midsommar är det den vanliga jävla skitdiskussionen;
"Vem fixar snaps- gör du det? vem handlar käk- gör du det? Vem lagar käket- gör du det? Ska vi ta med oss egen dricka eller bjuder du? Var ska jag sova? Har du lakan till oss? Hur kommer jag dit? Ge mig mer info om vägen. ge mig mer info om snapsen. Ge mig mer info om midsommar. Om midsommar IDIOT. Ge mig!! INFO!! Vad ska jag göra? Ska vi ha lekar? Sånghäfte? Hur ska det se ut? vem bestämmer dom sångerna? Varför får haaaaaaaaaan bestämma? Jag vill inte dela rum med den och den, jag vill ha stugan för mig själv. Jag vill ha sill. jag vill inte ha sill. Jag hatar sill. Ska vi spela kubb? När ska vi spela kubb? Är vi framme snart? måste kiiiiissssaaaaaaaaaaaa....."

Hatar midsommar. Masochisternas påfund. Men ge mig en snaps, en öl och ett ålahue som dom säger på skånska så blir jag säkert jävligt skitglad. Säkert. Jävligt. Skit. Glad.

//Simon

fredag, juni 02, 2006

Dagens sanning med mera

Om gårdagens sanning var om vägarbetare så bjuds det på några sanningar till idag.

Dagens sanning nr 1:
"Jag slåss inte. " SSUbasen Anna Sjödin, nästa löp kanske blir " ... och jag ljuger inte heller..."

Dagens säsong:
"Det är första gången sedan säsongen 1988/99 som en minskning noterades". Dagens Metro,sporten, ..Det var en jävligt lång säsong...

Dagens hjälte 1:
"Jag ska träffa ministern imorgon. kan inte va för full. Nu måste jag iväg till schacklubben på ett jätteviktigt möte med en fråga jag har drivit på länge. Jag KAN inte vara full"
Jon, efter att ha druckit minst 14 cl jägermeister, en longisland-icetea och några öl. jaja, lycka till.

Dagens hjälte 2:
"Mötet gick åt helvete. Jag var så jävla kanonfull. "Jon, efter mötet. Skadeglädje den enda sanna riktiga glädjen. MOHAHAHAHAHA!

Dagens Jaha?:
"Fotboll, Norge - Sydkorea slutade 0-0. " Men vad stod det i paus då?

Dagens töntar:
Mike: "Guud vilka schyssta manchettknappar"
Jon: " Här har du ett par, hade förberett lite..."
Mike: " guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud så schyyyyst...."
Geeks. Den ena värre den andra. Inspirerade av matlagningsprogram?

Dagens sanning 2:
"Det kommer bli en helt annan amtch än den mot Finland". Lagerbäck om matchen mot Chile idag.
Det får man fan hoppas med tanke på att Chile är ett annat land, i en annan kontinent och likheten med Finland är ungefär ...noll.

Dagens konstaterande:
"Det känns att VM närmar sig."Olof Mellberg i dagens Metro.
Gör det? Närmar sig verkligen VM? Va? Är det sanning? Och det känns? Vad är det du säger människa?? Shut up and play Motterf*****.

Dagens sanning 3:
"Ingen vill bo med Carola." Behövde ni göra en undersökning om det? Det kunde ni pyntat 50 lakan till mig så hade jag sagt det.


//Simon

torsdag, juni 01, 2006

Vägra Vägarbetare

Jag har alltid haft ganska stor respekt för vägarbetare. Jag vet inte vad som gör det, men jag har alltid varit lite småskrämd över deras bistra uppsyn, deras neonglimrande västar och deras liksom fysiska jobb.

Har jag haft föreställningen om. Ack, så fel jag hade. Jag var verkligen uppe på läktaren.

Nu har jag inte mycket av den respekten kvar. Varför?

Om ni tittar på ett gäng västsnubbar. Det finns ALLTID några som bara står och tittar. Och glor. Inte jobbar. Pekar. Snackar.

Vi har ett vägbygge som pågår utanför mitt jobb. Det är min busshållplats som håller på att göras om. Till detta har dom mellan 12-15 man till sitt förfogande. Hållplatsen påbörjades i april. Väntas klar- september.

"Jaja, det tar väl ett tag att bygga skiten" tänkter jag. Men var je dag jag går förbi- varje morgon, lunch, kväll- så är det bara en eller max två som jobbar. Vad gör resten? Pekar, parkerar en spade, snackar, går och käkar en pizza, ligger och solar (ja, det ÄR sant!), sitter ner och softar, kollar, glor, glor glor...

Nästa gång ni går förbi några vägarbetare- kolla om alla jobbar eller ifall någon bara står och filosoferar.

Rom byggdes inte på en dag. Men in denna takten kommer det ta trettio år innan min hållplats är i drivbart skick. Skärp er för fan.
//Simon