torsdag, oktober 19, 2006

Mannen med den gyllene hinken

När jag ändå är inne på det här med att såga kamrater kan vi lika gärna fortsätta med Hinken, eller Törnrosa om ni så vill.

We go way back- sen högstadiet. Och vi har festat en del ihop också. Eller ja, vi har varit på samma fester innan han somnat iallafall.

Hinken har en mycket intressant fest-dramaturgi:

- Vaknar vid slutet av förfesten.
- Halsar i sig öl/vin/sprit/det han kan komma åt för att komma ikapp alla andra.
- Somnar över en hink före alla andra.

Så ser en fest med hinken ut. Under tiden han är vaken måste jag tillstå att han kan vara enormt roande.

Vi ska ta ett exempel- Vi var uppe i Sälen några grabbar för ca ett år sen. På ena efterfesten satt vi och sjöng och spelade gitarr. Stampade takten. Klockan bör ha varit kring 0400. Dom i stugan under oss bankade tillbaka. Men dom var fel ute, så hinken rättade dom genom att taktfast stampa hårt i golvet. "Så HÄR ska takten vara". Sen somnade han. Över en hink.

Vi tar ett annat exempel, även detta i Sälen.
Hinken hade tänkt till när det gällde matbiten. Han hade köpt potatiskroketter. BARA potatiskroketter, inget annat att äta för fyra dagar. Okejdå. Visst.
Hinken hade efter dagen dessförinnan en del sviter. Han vaknade seeeent till förfesten. Såpass sent att vi nästan var på väg ut. Han klunkade några öl, och gjorde sig iordning.
När han sen kom hem, nästan sist av alla, var han ju sjävlklart hungrig. Han börjar krypa på golvet, sägandes saker ingen förstod kröp ihop under bordet och började äta kalla potatiskroketter. Sen somnade han över en hink.

Senast vi var ute i Sälen följde han samma mönster. Vakna sent, klunka i sig en massa sprit och somna. Men denna gången somnade han under efterfesten så en av grabbarna ansåg sig nödgad att släppa blöta papperstussar i ansiktet på honom. Då gjorde hinken det enda rätta. Gick in och la sig och sov i en säng. Över en hink.

Varför vi kallar honom för hinken? Ingen aning.
//Simon

2 Comments:

Blogger Martin said...

Det kanske var en gång som som han spann som en katt när han sov och nån tyckte han förtjänade ett smeknamn.
Så istället för spann så fick han hink.....en.

Och inget ont om potatiskroketter för böveln!!!!

3:37 em  
Blogger max said...

Kul att lakers kommenterar att somna över en hink när han mig veterligen somnat ett par ggr under bord av olika dess slag.
:)

10:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home