onsdag, november 02, 2005

Putin vs. Hitler: föröder och förbröder?

Jag är inte så säker på det här med kalla kriget. Att det är över. Inte alls. Bara antagit en annan form.

Jag är inte så säker på Putin. Jag är ganska relativt jävligt säker att vi Svenskar har överreagerat på det "icke-existerande" hot som finns. Låt mig få förklara.

Putin försökte ändra grundlagen för att få sitta ytterligare en mandatperiod. Det är inte ok, det kallas makteftersträvan, eller maktfullkomlighet. Inte betryggande.

Putin har inte avrustat det , som han benämner som "inbördeskriget", i tjetjenien. Han skapar snarare mer oroligheter i omvärlden genom sina provokationer (tänk på killen på Stockholms central- tjetjen, gisslantagandet i skolan: tjetjener - sägs det, etcetc). Han rustar.

Han har ersatt av folket valda guvernörer till guvernörer utpekade av Kreml.

Hitlers regim eftersträvade att kontrollera samtlgi media. Putin kontrollerar redan stora delar av media.

Yukos, oljeföretaget, ledare sattes i fängelse i 10 år för ett brott som inte kan bevisas. Putins intresse av att försätta ledaren i fängelse kunde inte misstolkas.

1919 startades en hyperinflation i Wiemar efter nederlaget i första världskriget. Denna följdes av ett antal steg men så 1930 gick man in i ett mercentralt och auktoritärt styre. 1933 tog Hitler makten. Det tog 14 år. Resten känner ni till.

1991 startades en hyperinflation i Ryssland efter nederlaget i kalla kriget. Dena har följts av ett antal steg men så när Putin kom till makten har det gradvis införts ett mer centralt och aukturitärt styre. Vi är nu inne i 2005, 14 år efter det att inflationen tog vid. Lika många år som det gick för Hitler. Ringer det en klocka?

Det enda som inte är likt är att Hitler hade några snubbar före sig. Det har inte Putin haft. Han har gjort detta steg, för steg, allt för sin egen skull.

Under protesterna för Jusjenko i Ukrainas val sade Putin:"Vi i Ryssland kan inte stödja den här typen av utveckling, även om någon vill kalla det demokrati." Eh va?

Men nu är det somsåhär: Den svenska staten är gundlurad. Inte så lite heller.

1) Ryssland är fortfarande en militär stormakt. på Kolahalvön ligger det enligt uppgifter ca 70 000 soldater. Kommer ni ihåg Kursk, den kärnvapenbestyckade U-båten som sjönk? Just det; Kolahlvaön.
2) Ryssland är obestridligt världen näst största ägare av nukleära vapen. Sonm är apterade (alltså struidsklara)
3) Den ekonomiska ryska marknaden expanderar oerhört. Allt under Putins kontroll.
4) Putin är en erkänd f.d. spion med ett oerhört stort kontaktnät inom bl.a. KGB (jo det finns kvar och är verksamt).
5) Västvärlden, med USA i spetsen, fokuserar på att rädda världen. Under tiden som vi håller med att skicka folk till afghanistan mm rustar Putin. Gratis- utan att bli störd. När såg ni senast en rysk soldat inom eller under FN- flagg?

Det svenska SUPERNAIVA Försvarsutskottet har helt köpt Putins "nej, jag är inte hotfull"- försvar. Men Putin kan spela det politiska spelet. Putin är inte dum.Självklart gagnar det honom, eller den ryska staten, om svenskarna är helt nedutrustade, inte har något luftförsvar, håller sig med förrådsställda sönderrostade stridsvagnar, och är ute i den nordiska battlegroupen i ... Liberia. Det är inte bara korkat, det är suicidialt!

Och alla säger att det inte finns ngt hot. BLINDA AMATÖRER! Hotet är närmare nu än det någonsin varit tidigare. Kolahalvön ligger ganska nära. Moskva ligger nära. Östersjön är ett utmärkt sätt för ryssland att transportera Marininfanetribrigader, och i dagsläget behövs meax två sådana ( ryssland har ca 35-40) för att ta och säkra halva södra Sverige. Sveriges beredskap är god? My ass! Sverige är på väg åt helvete, att bli en kalleankagaljonsfigur åt den stora ryska björnen. Den dog aldrig, den har bara gått i ide.

Nu är det snart kört om vi fortsätter med nedskärningarna och snacket om att " vi har gått från ett invasionsförsvar till ett insatsförsvar". Instats? Med dagens försvar , om jag har räknat rätt, kan vi med det mest ulitmata förhållande för svensk del hålla STOCKHOLM (inte Sverige) i 13 dagar. Sen måste vi ha understöd. Och det går inte om ryssarna har skurit av luftbroar och sjöfart. Vilket skulle vara det första dom gör. Men den taktiska lektionen tar vi en annan gång. Nu får ni oroa er för ryssen igen. Det var ju bättre förr!

//Simon, rädd, förbannad och bitter

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

din lille gubbe, undrar bara om du supit dig full eller tagit överdos.
Vem fan behöver er där och, vad är viktigast, varför i kukhelvete?
Vad fan kan man ta av Sverige? NI har ingen fossil, tom oljakällorna i ett obetydligt volym ligger i Norge, vad gäller bögarna, tack och lov har vi våra egna i ett tillrackligt antal.Den svenska befolkningen är nervös och fet, kan inte jobba fysiskt. Tjejerna, herre Gud, man kan inte dricka så mycket ut. Ni vansläktas pga ständig incest förökad med lika ständig alkogolism, bruk till att va blaserad och överlägsenkänsla. Öppna era ögon och spegla er, era mindrevärdiga bastarder!

10:37 em  
Blogger Simon R said...

Stalin.Likheterna mellan Putins agerande och Hitler ( och många andras skall också sägas, däribland exvis Napoleon och Caesar) är ofrånkomliga men säkerligen en slump.

Jag är en liten gubbe. Det är korrekt.


Vi vansläktas av incest? nejdu. Såvida du inte är nere i Lerberget och Harvar, men det finns alltid undantag som bekräftar regeln.
/S

8:46 fm  
Anonymous Anonym said...

hej Simon,
hoppas du förstår att min lamdsman Stalin uttalar sig lite mindre politiskt korrekt pga han blir arg på din fientliga slutsats rörande Ryssland, inte Putin vilken är utan tvekan ännu värre än Hitler i var i sin tid, men han är bara en marionett i USAs händer. Och nu är det faktiskt USA som styr Ryssland i sina intressen, ska du veta.
Tror du fortfarande det är vi ryssar som hotar Sverige, kom då och titta på dina typ "fiender" och på vilket sätt de "hotar" och vad de vill sig av Sverige

http://www.abbanet.ru/
http://valhalla.ulver.com/forumdisplay.php?f=208
http://valhalla.ulver.com/showthread.php?t=1132&page=7
http://rox.net.ru/index.php?page=100
http://www.russwed.ru/?lan=swe
http://community.livejournal.com/odsh/9149.html

var god titta in i dem alla, en efter en.
mvh,
Rita

7:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home